De 24 uur van Utrecht

Van vrijdag 27 september 20:00 tot en met zaterdag 28 september 20:00 zal de roeiploeg Utrecht een poging gaan doen om zoveel mogelijk rondjes door de Utrechtse grachten te gaan roeien.

Alle aanmoedigingen zijn welkom, op onze gofundme site.

De roeiploeg Utrecht roeit al meer dan 40 jaar over de Utrechtse grachten en door heel Nederland met diverse wedstrijden, wat inmiddels een overlopende prijzenkast heeft opgeleverd.

Komende winter is onze prachtige houten roeisloep de Doorhaler aan groot onderhoud toe. Er zal veel aan de sloep verbouwd moeten worden, zo wordt de complete bovenkant (potdeksel en uithouders) opnieuw gemaakt, zullen er nieuwe dwarsverbanden in de sloep komen en worden er nieuwe vlonders voor de sloep gemaakt.

Wij zijn ook de trotse gebruiker van een bijna 140 jaar oude tjalk, gelegen in de Utrechtse veilinghaven. Deze tjalk was tot afgelopen jaar nog volledig zeilend. Helaas is bij de laatste keuring door de scheepvaartinspectie de mast afgekeurd en moet er een nieuwe mast komen om ons clubhuis weer zeilend te krijgen.

Beide projecten zullen rond de € 12.000 gaan kosten, dit kunnen wij deels vanuit de middelen van onze eigen organisatie betalen, maar hebben voor € 10.000 nog extra ondersteuning nodig.

Bitnami