De 24 uur van Utrecht

Van vrijdag 27 september 20:00 tot en met zaterdag 28 september 20:00 heeft de roeiploeg Utrecht een poging gedaan om zoveel mogelijk rondjes door de Utrechtse grachten te gaan roeien.

De roeiploeg Utrecht roeit al meer dan 40 jaar over de Utrechtse grachten en door heel Nederland met diverse wedstrijden, wat inmiddels een overlopende prijzenkast heeft opgeleverd.

In de winter van 2019/2020 moest echter de Doorhaler in groot onderhoud. Dit hield in dat de complete bovenkant (potdeksel en uithouders), nieuwe dwarsverbanden en nieuwe vlonders opnieuw gemaakt werden,

Wij zijn ook de trotse gebruiker van een bijna 140 jaar oude tjalk, gelegen in de Utrechtse veilinghaven. Deze tjalk was tot afgelopen jaar nog volledig zeilend. Helaas is bij de laatste keuring door de scheepvaartinspectie de mast afgekeurd en moet er een nieuwe mast komen om ons clubhuis weer zeilend te krijgen.

Dankzij de ondersteuning van heel veel van onze roeiers én externe roeiers en daarnaast nog talloze sponsoren, hebben we voor beide projecten een heel mooi bedrag weten op te halen. Bekijk hieronder het filmpje om een beeld te krijgen van hoe het onze kanjers in vergaan en wat de opbrengt was!

Daarnaast heeft een aantal leden zijn/haar ervaring met dit unieke evenement gedeeld: https://mailchi.mp/86eb7679b100/24uu